WEDSTRIJD Futsal Topsport Antwerpen - ZVK Celtic Houthalen '94  5 - 2  (2-2)

DATUM 28-10-2016  21:15

DOELPUNTEN 2' Nesen 1-0, 3' Ali Bouri 2-0, 17' Idlaasri 2-1, 18' Papanicolaou 2-2, 27' Nesen 3-2, 34' Bouzambou 4-2, 37' Nesen 5-2

VERSLAG Karim Bachar kon maar op een fractie van zijn normale kern rekenen voor deze wedstrijd tegen meester-tacticus Nico Papanicolaou. Schorsing hield Yawad Yachou en Hamza Zaaf op de tribune. Achabar, Abdouni Boujouh zijn (nog) niet klaar voor een rentree. Gelukkig blijft de jeugdopleiding aanvoer leveren om de gevallen gaten te dichten. Dat was ook deze partij niet anders.

Onze beloften ondervonden weinig moeite om met een stevige 7 – 1 zege de bezoekers wandelen te sturen. Ook Halle-Gooik speelde ondertussen een keertje gelijk zodat onze jongens bovenaan het klassement de eerste stek in het vizier blijven houden.

Karim Bachar nam Adrian Meert, Yassine Dachour, Abdelhalim Ettalaki en Brahim Ben Sallam samen met tweede doelman Naigen Gomes mee op in de A-kern. Opvallende namen bij de bezoekers waren topdoelman Benetti, Arslan, de stevige Servet Yazgan, Petros (zoon van Papanicolaou) en onze “oude bekende” Abdellah “Appie” Idlaasri.

Karim Bachar koos voor Zemmouri in doel, Mohamed Darri, Dimitri Nesen, Said Bouzambou en Ali Bouri. Aan de overzijde rekende Papanicolaou op het talent van doelman Benetti, zoon Petros, Idlaasri, Arslan en Yazgan.

De partij startte met een korte studieronde waarbij Antwerpen voor de meeste dreiging zorgde, echter zonder reële kansen af te dwingen. Het duurde twee minuten voor Idlaasri in zijn gekende stijl op doel mikte met links maar nog een metertje naast schoot. Seconden later merkte Bouzambou de vrijstaande Nesen op en die punterde zonder aarzelen de bal gekruist naast Benetti in doel.

2’31” minuut : Dimitri Nesen : 1 – 0

Een minuutje later had Bouzambou iets heel mooi in gedachten toen hij de assist van Darri met een technisch hoogstandje over Benetti krulde, maar de bal belandde op het dak van het doel. Het bleek maar uitstel. Bouzambou alweer heroverde de bal temporiseerde even om de in spurtende Bouri positie te laten nemen en legde dan de bal panklaar voor Ali die zijn inspanning gepast bekroonde.

3’33” minuut : Ali Bouri : 2 – 0

Het gas werd dan even terug geschroefd, maar de aanvallende impulsen bleven van de thuisploeg uitgaan. Nesen creëerde zichzelf een kans op de rechtse flank maar een alerte Benetti keerde de pegel met één hand uit zijn doel. Houthalen kwam niet verder dan een schot in het zijnet en een weinig geïnspireerde trap van Petros die Zemmouri maar hoefde op te rapen. De goed ingevallen Dachour zag in de 12de minuut Nesen mee oprukken, maar Benetti pareerde in hoekschop. Ook Ettalaki viel sterk en balvast in, maar zijn assist werd door Nesen net gemist. Darri dolde met zijn verdedigers en bood dan van op 15 meter de bal aan bij Bouri maar die zijn poging werd afgeblokt. Het is mooi om zien hoe goed de nieuwkomer Darri en de “terugkomer” Bouri elkaar al na enkele maanden vinden op het terrein. In de 17de minuut stak Houthalen dan toch een keer de neus aan het venster. Zemmouri loste een schot uit de tweede lijn en een alerte Idlaasri was sneller op de bal om de rebound over de doellijn te werken.

17’04” minuut : Appie Idlaasri : 2 – 1

De bezoekers putten moed uit deze aansluitingstreffer en de thuisploeg was even aangeslagen. Toen Benetti met snel uitwerpen Petros Papanicolaou wegstuurde stonden we met zijn allen als aan het parket genageld. Petros wist zich wel raad met deze kans en plaatste zijn schot secuur naast de geklopte Zemmouri in doel.

18’27” minuut : Petros Papanicolaou : 2 – 2

Seconden voor affluiten plaatste Bouzambou nog een schuiver maar die schoot voorlangs.

Met deze gelijke stand bij de rust mochten vooral de bezoekers tevreden zijn, hoewel de thuisploeg een meer dan bevredigende eerste helft had afgeleverd en een 5 – 2 russtand zeker niet overdreven was geweest.

Ruststand : 2 – 2

Karim Bachar startte begrijpelijk met hetzelfde vijftal dat ook in de eerste periode was gestart. En ook Nico zag geen reden om zijn basis bij te sturen na die onverhoopte terugkeer. FT Antwerpen hervatte duidelijk met aanvallende intenties. Een assist van Darri kon net niet door Bouzambou benut worden. Een persoonlijke actie van Darri opnieuw werd door Benetti in hoekschop geduwd. Benetti kwam wel echt in een schietkraam terecht in die eerste minuten, maar hij plooide voorlopig niet. De veldspelers reageren wat nerveus op deze situatie en in hun onmacht vielen er al snel drie fouten met twee gele kaarten er bovenop. Met een strategische time-out stuurde Nico bij. In de 27ste minuut toverde Nesen een zoveelste versnelling uit de rappe benen en hij schoot van op de flank naar doel waar Benetti verrast het nakijken had.

27’20” minuut : Dimitri Nesen : 3 – 2

Met een steal en een snelle uitbraak zette Nesen de actie op die Bouzambou in stelling bracht. De assist was mooi gemeten en met een schuiver maakte Said het zaakje af.

34’19” minuut : Said Bouzambou : 4 – 2

Papanicolaou besloot dan met Arslan als vliegende doelman te gaan spelen. De balcirculatie verliep echter te onzeker om echt dreiging op te wekken. Zemmouri wist een eerste keer de bal te onderscheppen en op het lege doel te mikken maar zijn poging ging een half metertje naast de verlaten kooi. Een halve minuut later was matchwinnaar Nesen succesrijker. Zijn poging hobbelde wel van op de eigen speelhelft keurig in het lege doel.

37’21” minuut : Dimitri Nesen : 5 – 2

Ook Zemmouri leek nog even op weg naar een heuse stunt toen hij van in het eigen doelgebied met de bal aan de voet het hele terrein overstak en aan de overkant zijn collega Benetti ging bedreigen. Het leverde applaus op in de tribunes maar geen nieuw doelpunt.

Eindstand : 5 – 2

Besluit

FT Antwerpen roeide met de riemen die het had en leverde een meer dan behoorlijke prestatie af. De 4 beschikbare basisspelers, Nesen, Bouri, Darri en Bouzambou, trokken meer dan hun streng. Ze speelden een secure partij, waarin ze maar enkele minuten de mindere waren van de bezoekers. Zemmouri was niet in zijn normale doen. Dat zal ook doelmantrainer Mark Rampaert niet ontgaan zijn. De beloften die aan de bak kwamen, Dachour en Ettalaki, trokken behoorlijk hun plan. De supporters zagen een meer dan behoorlijke wedstrijd met attractief Futsal en heel wat kansen. Wanneer de selectie volledig beschikbaar zal zijn moet dit kunnen vertaald worden in een te duchten play-off kandidaat. Ik geloof alvast opnieuw in onze kansen als de mentaliteit en inzet van vrijdag worden verankerd in de genen van dit team.